08 Kasım 2012

Kremalı, zeytinli, dere otlu poğaça

Günaydın,yepyeni bir tarif gelmiş sevgili Bülbülün Yeri arkadaşımızdan,çok teşekkür ediyorum,kendisine,gene bekliyorum,selamlar olsun,ellerine sağlık :)




Son yazıma baktığımda, kızımın  gittiğine üzülmeyeceğim demişim. Oysa ki kızım gittiğinden beri başına gelmeyen kalmamış. Çayı bacağına döküp yanmış, elektrik çarpmış. Hastanelerde uğraşmış. Bize duyurmamış bile. Çok şükür şimdi iyiymiş.
Uzun yıllar beraber severek çalıştığım arkadaşımı kaybettim. En son ziyaretten sonra bu sonu  beklememe rağmen tarifsiz bir acıydı yaşadığım. Çocuklarının ve eşinin hallerini görünce dayanmak çok zor. Ama Allah’tan gelene yapacak bir şey yok. Allah kalanlarına güç, kuvvet ve sabır versin inşAllah.
Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri dert edindiğimize nasıl da üzülüyorum.
Ölüm olmasın geri kalan her şey Allah'ın izni ile düzelir.
Sevgili Senem'cenin blogundan tarifini aldığım kremalı, dere otlu, zeytinli poğaçayı biz çok beğendik. Arkadaşıma buradan teşekkür ediyorum.
Tarifimi PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİne ev sahipliği yapan Gelibolu 17 'ye   gönderiyorum. 
Arkadaşıma etkinliğinde kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler   
 1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. Yumuşak margarin
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak )
1 paket krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 kase çekirdekleri ayıklanmış zeytin
2 – 3 dereotu
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Üzerine çörek otu
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Yumuşak margarini, kremayı, sıvı yağı ve yumurtaları yoğurma kabına ekleyin  ve iyice yoğurun.
Elenmiş un, kabartma tozu, tuzu, pudra şekerini ekleyin ve yoğurun.
En son incecik kıyılmış dereotunu ve zeytini ekleyerek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. İstediğiniz şekli verin.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün, susam ya da çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

BENİMDENİZİM dedi ki...

canımcım salatam var senin için alabilirsin