29 Ocak 2013

DULCE DE LECHE' Li PEYKEK (KÄSE KUCHEN)

Heh copy paste yaptım ancak :) 
Çünküüü ben bu ismi hayatta elimle yazamazdım,en iyisi yanlış yazmamak için copy paste yapmak :)
Nasıl bir isim bu yahu Serapcığım,Türkçe'si yokmu bu tarifin adının :)
Ama görüntüsü çok güzel olduğu için ismine pek takılmayacağım,iyi ki de takılmadım huuu,bir de takılsaydım ne olurdu bilemiyorum :)
Şaka bir yana sevgili Serap (Kara kazan) arkadaşım bu güzel tarifi etkinliğimiz için yapmış
çok teşekkürler canımm ellerine sağlık,her zaman beklerim :) Selamlar,sevgiler


 Amma da fiyakali isimi varmis ;) Daha dün yayinliycaktim bu tarifi ama isim cikti bugüne kaydi,simdi de fazla vaktim yok ama yazip cikayim ;)
Gectigimiz günler de süt receli yaptim cok,cok güzel oldu ama sade degilde peykekin üzerinde tarifini vereyim dedim.Sadece de yeniyor ama kalorisi cooookkk,peykek de cok yakisti dogrusu.Tarifi etkinlik sahibesi arkadasim  Gelibolu17  gönderiyorum ve kolayliklar diliyorum arkadasima :)
 

DULCE DE LECHE; MALZEMELER:
  • Bir litre süt.
  • 200 gr cig krema (schlach sahne)
  • Bir cay kasigi karbonat.
Yapilisi:
Krema seker ve süt alti kalin bir tencereye  konur ve devamli  karistirilarak kaynatilir,karbonat kasik icine az su ile eritilir.Bu asamada kaynayan tencere ocaktan alinir cünkü karbonati koyduktan sonra süt kabariyor.Karbonati koyduktan sonra tekrar ocagin üzerine konur ilk basta devamli olmak üzere sonra ara,ara karistirilarak kisik ateste kaynatilir.Bir bucuk iki saat sonra rengi dönmeye basliyor ve rengi koyulup koyulduktan sonra pismis demektir.Sicakken cam kavanoza doldurulur ve sicak iken kavanozun agzi s1k1ca kapatilir.Dolapta saklanir. Afiyet olsun...


Peykek malzemesi:
    • Alt taban icin gerekli malzemeler
    • 50 gr tereyag veya margarin.
    • -Yarim su bardagi seker.
    • -Aldigi kadar un.
    • -Bir vanilya.-
    • Bir tane yumurta.

  • 500 gr taze krema peyniri (quark)
  • 1 paket krema ( 200gr schlach sahne)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyali puding.
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
Yapilisi: 

  1. Ilk evvela tabani yapalim.Bütün malzemeleri yogurup ele yapismayan bir hamur elde edelim.Kelepceli pasta kalibini yaglayip ve unlayalim.Yogurdugumuz hamuru alt tabanina yayalim
  2. Sivi malzemelerin ilk once yumurta ve sekeri cirpilir,sirayla digerleri eklenir bardak ayrilir ve benmari usulü ertilmis cikolatayi iki kasik kakaoyla birlikte karisima eklenir iyice karistirilir ve karisik sekilde beyazin üzerine dökülür Önceden isitilmis 150°derece firinda birbucuk saat pisirilir.Üzeri kizarsin diye son 15dk. firini 160° dereceye acin.Ertesi gün veya iyice sogudugundan emin oldugunuzda servis yapin.AFIYET OLSUN::):)

2 yorum:

zeynep dedi ki...

Süt reçeli hayatım hatta arapça bir adı daha var:)
Yeni etkinlik mi başladı ne ara yav:)

Gelibolu17 dedi ki...

Zeynep,
süt reçelimi?
sende yapmıştın ondan galiba,
evet yeni etkinlik başladıııı 20 ocakta :) Beklerim...