22 Ocak 2013

Fırında Patatesli Sandviç Ekmekleri

Günaydınnn,Etkinliğimiz başladı sizlerin sayesindede güzel olacak inşallah,eminim buna...
Benden önceki Etkinliğimizin ev sahibesi olan sevgili Yer Sofrası arkadaşım güzel bir tarif
göndermiş sağolsun....Hemen yayınlıyorum,teşekkürler canım ellerine sağlık,
gene beklerim :)
patatesli sandvic ekmekleri-1

Geçen gün marketten sandviç ekmekleri alırken aklımda Lezzet Dergisi’nde gördüğüm bir kaç sandviç tarifini yapmak vardı aslında. Ama o sandviçler benim son anda birşeylere karar verip yapma huyuma pek de uymayan önden hazırlık gerektiren tarifler olunca benimkiler kendi tarifime dönüşüp ikindi çayında soframızda yerbuldular. Aperatif olacak türden olması yanında kahvaltıya da çok yakışacağını düşünüyorum. Kahvaltıda patatesle yapacak çok tarif ararım ve sanırım aradığım tariflerden birini bu sandviçler sayesinde buldum. Denemek isteyenler için işte tarif geliyor..
Not: Bunun normal sandviçten daha kolay ne yönü var diye düşünen çok olabilir ama daha sonradan denemeyi planladığım bir kaç sandviç tarifini yayınladığımda inşAllah bu sandviçlerin daha pratik olduğu konusunda bana hak vereceğinizi düşünüyorum :)
Bu tarifimi 79. PDÇS etkinliğinin ev sahibi sevgili Gelibolu 17 arkadaşıma yolluyorum. Kendisine etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
patatesli sandvic ekmekleri-2
Fırında Patatesli Sandviç Ekmekleri:
  • 2 adet sandviç ekmeği (ben çok tahıllı sandviç ekmeği kullandım)
  • 3 tatlı kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı zeytiyağ
Üzeri İçin:
  • 2 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş rendelenmiş sarmısak
  • Tuz, pulbiber, fesleğen
  • Sıvıyağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Sandviç ekmeklerini boyuna ikiye bölün.
Bir kasede ketçap, su ve sıvıyağı karıştırın. Sandviç ekmeklerini iç kısımları üstte olacak şekilde bir fırın tepsisine dizin ve üstüne ketçaplı sosu yayın.
Bir tavaya sıvıyağ döküp sarmısağı kavurun. Üstüne soyup minik küp halinde doğradığınız patatesleri ekleyip kavurun. Tuz ve baharatları ilave edin. Patatesler pişirince çırptığınız yumurtayı karıştırark patateslere ekleyin ve yumurta da pişince ocağın altını kapatın.
Patatesli harcı sandviç ekmeklerinin üstüne paylaştırın. 210 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 5 dakika daha pişirin. Dilerseniz benim gibi ketçap ve mayonez ile sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

vayyy süpermiş bu haftasonu yapayım
ellerine sağlık

maria dedi ki...

guzel yemek

mari