28 Şubat 2013

Kestaneli Ay Çöreği

Efenim tekrar merhabalar,79.Porselen demlik çay saati etkinliğimiz devam ediyor,
sevgili Nuray (Çatlakkafe) arkadaşım sağolsun güzel çöreklerini göndermiş,
sağolaısn canım ellerine sağlık,gene beklerim,çok selamlar :)


 
 

Hamuru için malzemeler
1 kilo un
150 gr şeker
20 gr.yaşmaya
5 gr.tuz
3 yumurta
400 gr.oda sıcaklığında yumuşamış margarin
yarım çay bardağı su

içi için malzemeler
1 adet kakaolu pandispanya
200 gr.kestane püresi
200 gr.kırık kestane şekeri
100 gr.antep fıstığı
50 gr.fındık
70 gr.kuru üzüm
5 gr.tarçın
5 gr.kabartma tozu

üstü için
yumurta sarısı
file badem

Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurun bezelere ayırın.  Bir kabın içinde yada mikserde iç malzemelerini karıştırın.bezeleri elinizle biraz bastırın iç malzemesini koyun kapatın
elinizle yuvarlayıp ay çöreği şekli verin.Üstüne yumurta sarısı sürün file badem koyun fırında pişirin
 
 Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan 
Gelibolu17/mideden kalbe  arkadaşıma gönderiyorum

1 yorum:

Hatice Mutfakta dedi ki...

Eline sağlık nuray hanimin.. Kestaneli sini hiç tatmadim değişik olmuş.