17 Şubat 2013

Yalancı (Pratik) Talaş Böreği

Hayırlı huzurlu pazarlar olsun efenimmm :)
Hafta sonu olunca tariflerinizi eklemekte geç kalıyorum özür dilerim,affınıza sığınıyorum,
hafta içi elimden geldiğince hızlı eklemeye çalışıyorum ama hafta sonu malum çocuklar ve eşim evde olunca pc bana düşmüyor :)
Hemen sevgili Suna arkadaşımın tarifini eklemek istiyorum 5 dakikalık bulduğum şu fırsatta :)
Teşekkürler canım ellerine sağlık gene bekliyorum sevgiler :)


Selamlar olsun arkadaşlarım iyisiniz inşallah :) Ben şubat tatili dolayısıyla aldığım koskoca bir haftalık iznimi bitirdim hızlı bir şekilde işyerinde faturalarıma dalış yaptım bi başladım pazartesi bi baktım cuma olmuş hafta sonu gelmiş hoşgelmiiiiişşşşş.....


           Bu arada  İzmirli yemek blogu yazarları toplantımız için liste hazırlandı bitti onun yüküde kalkınca üstümden bi bakayım dedim blogcum ne alemde boynu bükük kaldı mı? Tabi hafta içi bişey yapmadım yemek olarak e ne yayınlayım ben gecen hafta yaptığım  YALANCI TALAŞ BÖREĞİ tarifimi vereyim bari :D    Eeee benim blogum böyle pratik basit ama lezzetli tatların yayınlandığı bir yer (elimden bu kadarı geliyor :D )

          Eşim evlendiğimden beri ara ara "bi talaş böreği yapsan" der, bende "aşkım ben bilmiyorum kiiii " diye başladım sonra " e tamam bakarız bi ara yaparız" diye diye diye 6.5 sene sonra YALANCISINDANDA  olsa yaptım garibim bayıla bayıla yedi :D






MALZEMELER

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 tane tavuk göğsü
  • tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz bir yemek kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz içine garnitüü ekliyoruz tuz karabiber ekleyip ocağı kapatıyoruz.

    Milföylerimizin ortasına harcımızdan koyup bohça şeklinde katlıyoruz üzerine yağ ve yoğurt sürüp isteğe göre susam çörek otu serpiyoruz önceden  175 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz.


TARİFİMİ PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN 
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/  ARKADAŞIMA GÖNDERİYORUM VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.

Hiç yorum yok: