16 Nisan 2013

Katlamalı ve Rulo Çörek

Evet şimdi sırada yayınlanmayı bekleyen tarifimiz sevgili Hatice'mden geliyo :)
Kendisi sağolsun pek güzel tarifler gönderiyor etkinliğimize,bu çörekte onlardan,ellerine sağlık canımm çok teşekkürler,sevgiler :)


Güneşli ve güzel bir hafta geçirmemiz dileğiyle .)
Aynı hamurdan iki çeşit çörek yaptım tarifini Gülcan'a gönderiyorum
MALZEME:
1 su bar ılık su
1 su bar süt
1 yumurta
1 su bar sıvıyağ
( rulo çörekte 1 çay bar sıvıyağ kullanılır,araları yağlandığı için)
1 paket istant maya
tuz
alabildiğince un
----------------------
yağlamak için sıvıyağ
---------------------------------------
YAPILIŞI:
Unun içine malzemeler koyulup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir,hamur bezelere ayrılır küçük boy tabak büyüklüğünde açılır resimdeki gibi şekillendirilir,tepsiye dizilir mayasının gelmesi beklenir,çörekler iki misli kabarınca üzerine yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RULO ÇÖREK

Aynı malzemelerle hamur yoğrulur,üç parçaya ayrılır..İlk beze un yardımı ile açılır arasına sıvıyağ sürülür,diğer beze açılır üzerine serilir tekrar yağlanır üçüncü beze açılır üzerine serilir yağlanır ve şeritler halinde kesilir...Şeritler bükülerek tepsinin ortasından başlayarak yerleştirilir..Tüm şeritler bitene kadar işlem tekrarlanır,mayanması beklenir,yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.....

4 yorum:

Sema dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık ikiside çok nefis olmuş rulo çöreği bilhassa daha çok beğendim yapılışı ve görüntüsü çok güzel olmuş sizi izlemedeyim banada beklerim sevgilerimle :)

Gelibolu17 dedi ki...

Sema hanım,
hoşgelmişsiniz,çok teşekkürler...
Selamlar gelicem iadei ziyaretinize :)

VuslaT dedi ki...

Süperrrr. Ellerinize sağlık bayıldım...

Gelibolu17 dedi ki...

Vuslat,
teşekkürler canım sevgiler :)