16 Nisan 2013

Tırtıl Kurabiye

Efenimm Bu tarifimizde facebook dolaylarından sevgili Aslı Yıldız arkadaşımdan geldii :)
Çok teşekkürler canım güzel tariflerin için ellerine sağlıkk,hep hep bekliyorum selamlar,sevgiler :)


malzemeler:
1 paket oda sıcaklıgında margarın
2 cay bardagı toz seker
1 cay bardagı sıvıyag
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanılya
kakao
un
susleme malzemelerı (hındıstan cevızı,pasta susu,fındık veya cevız)
sokella

yapılısı:
margarın seker sıvıyag yumurta harmanlanır.
kavartma tozu vanılya eklenıp aldıgı kadar un ıle hamuru toparlıyoruz,yumusak bır hamur halıne getırıyoruz.ıkıye ayırıyoruz.bırıne kakao koyup hamuru hazırlıyoruz.dıger beyaz hamura da bır mıktar daha un ekleyıp o hamuru da hazır hale getırıyoruz.
tırtıl kurabıye ıcın satılan aparatla her ıkı hamurdan da aynı boyda aynı sayıda parcalar elde edıyoruz.175 derecede pısırıyoruz.
pısen ve soguyan kurabıyelerden kakaolu olanı alıp uzerıne sokella surup beyaz olanı da uzerıne koyup yapıstırıyoruz.bas tarafına da sokella surup kurabıyelerımızın kımını cevıze kımını hındıstan cevızıne kımını de pasta susune batırıp servıse hazır hale getırıyoruz
afıyet olsun 

Hiç yorum yok: