08 Mayıs 2013

Hindistan Cevizli Toplar

Immmmm nefis pek güzel toplar bunlar ay şimdi aramızda top var diye şarkı yaptığı için Mustafa Sandal ı bile kıskandıracaktır eminim :)
Çünkü bu toplar nefisss harika,süper valla çok beğendim, Ayşe Alkan arkadaşımızın ellerine gönlüne sağlık çok teşekkürler,sevgiler





Henüz çok gençken kocasını kaybetmiş, ondan kalan tek oğlunu yetiştirmek için dişini tırnağına takarak çalışmıştı. Onu kimseye muhtaç etmeden okutabilmekti arzusu. Bu hayallerle geçirdi günlerini. Gençti, güzeldi ama geri çevirmişti evlenme tekliflerini; oğlunu yaban ellere vermemek istiyordu. Başkalarına çamaşır yıkadı, temizlik yaptı, oğlunu hiçbirşeye muhtaç etmedi. Oğlu okuyacaktı, mesleğini eline alınca artık kalan ömrünü yavrusunun yanında geçirecekti.


Bu hayallerle geçti yıllar, bu hayalle bitti yıllar... Nihayet oğlu hukuk okudu, hâkimlik görevine başladı. Anne sevincinden yere göğe sığmıyordu.Sıra oğluna layık kız bulmaya geldi, bunuda bulunca artık gözleri arkasında kalmayacaktı.Tam istediği gibi bir kız buldu.Dışını görüyor, içinden haberi yoktu.Seviyordu gelinini öz evladı gibi.Bir an önce düğün olsun istiyordu.Sanki kendi evlenecekti.Bir an önce taşınmak istiyordu yeni evlerine; artık bir köşeye oturup torunlarını sevecek, geçmiş onun için tatlı bir hatıra olacaktı.


Nikah gününe 1 ay kalmıştı, damat gelini alarak yeni evlerine yerleşecek, eşyaların yerlerini ayarlayıp ölçülerini alacaklardı.Bütün eşyaların yerleri ayarlanmış,tek tek güzel bir görüntü kazandırılmıştı.Bu sırada gelin kız nişanlısına dönerek "Cihan! Böyle güzel oldu ama şu Çöp Tenekesini nereye koyacağız?"

Şaşırdı genç adam , hayret dolu sesle

" Koskoca evde bir çöp tenekesini koyacak yer bulamıyormusun?"

Tezgahın altına koy!

"Yok yok hiç olurmu" " balkona koyarsın? "Oraya da hiç uymaz"

Yahu çöp tenekesini koyacak yer bulamıyor musun?"

"Onu demiyorum canım ANNENİ diyorum ANNENİ!"


Genç kızın ağzından çıkan cümleler genç adamın kalbine işlemiş, beynini döndürmüştü.Varlığında baş tacı olan annesi, Kendisi için el kapılarında çalışan annesi demek bir çöp tenekesi yerine koyuluyordu.Demek Annesi çöp tenekesiydi. O çilekar o fedakar kadını, canı gibi sevdiği annesini koyacak yer bulamıyordu hayat arkadaşı olan kızda,anasına çöp tenekesi diyordu!

Tek kelime konuşmadı, eve dönünce de bir şeyden bahsetmedi; zavallı anne gelinin kendisi hakkında düşündüklerinden habersiz nasıl olduğunu soruyordu durmadan,onu övüyordu. Acı acı güldü bu durum karşısında genç adam.

Nihayet nikah günü gelmişti.Bütün hazırlıklar bitmiş, arabalar dairenin yolunu mekan tutmuşlardı.Salon ağzına kadar doluydu.Dışarıya taşan davetli kulesinde heyecan kol geziyordu,yeni evlileri görebilmek için.

Ve memur geline sordu: "Kızım ! Ahmet oğlu Cihan'ı zevceliğe kabul ediyor musun?" "Evet"

"Peki oğlum sen Zeynep kızı Zeliha'yı zevceliğe kabul ediyor musun?"

"Hayııırr.Etmiyorum"

Salonu ayağa kaldırdı bu ses.Gözlerinde hayret ifadesiyle herkes şok geçirmiş gibi erkeğe, Cihan'a bakıyorlardı. Memur şaşırmıştı:

"Peki şimdiye kadar neredeydin"

"Efendim! Babam beni küçük yaşlarda bırakıp vefat etti.Annem dışarılarda çalışarak gençliğini bana harcadı ,çalıştı ve çabaladı.Giymedi giydirdi, yemedi yedirdi.Beni büyüttü okutup adam etti.Annem benim yanımda oturacak, rahat edeceği zaman bu gördüğünüz gelin hanım annemi bir çöp tenekesi yerine koyarak evde onu koyacak yer bulamıyor.

Annemi bir çöp tenekesi olarak görüyor ve istemiyor.Benim annemi istemeyen, ona o şekilde muamele yapan kadını bende istemiyorum.Varsa annesine çöp tenekesi dedirtecek, buyursun gelini alsın!" Yerinden kalkarak annesini aldı, hayret ve göz yaşları içerisinde salondan ayrıldı.Bu olaydan sonra gelin kız evine döndü ve aradan 20 yıl geçmesine rağmen evlenememiş.
7.5. 2013 SALI 
................................................................................................................................ 




HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ CANLAR????? 
Antalyamdan sevgiler saygılar bir haftaya daha merhaba dedik ne mutlu bizlere. Kıssadan hisse alındı. okudum ve okurken çok hüzünlendim. Rabbim karşımıza doğru kişiler çıkarsın AMİN:)))
 
Güzel gönüllü haticemin çekiliş düzenledi ve lezzetlinize çıkmıştı ve çok güzel hediyesi geldi çok sevindim allamış pullamış harika paketlemiş facebookta paylaştımıştım. Canlar Rabbim herkesi sevindirsin:))Ahlamdan blogspot:))) 

Bu gün sizlerle nefis bir tarif paylaşacağım bu tarif  eli öpülesi güzel  annelerimize gelsin. Değişik güzel bir lezzet, ismini koymakta zorlandım hindistan cevizli toplarmı olsun dedim yoksa hindistan cevizli kokostarmı olsun dedim.Frambuazlı hindistan cevizli toplarmı yoksa kokostarmı olsun bilemedim. Ama öyle muhteşem oldu ki anlatamam. Akşam eşim otururken muhallebisini yaptım sabaha kadar durdu diğer işlemleri ertesi günü yaptım süpriz oldu:))))

 Eşim kızım komşularım şükriye hanımlar dest ettiler mmmmmm dedirten lezzet. yaparken ne çıkacağını bende bilemedim mutfağa girdim doğaçlama çıkan lezzet öylemi olsun yok böyle olsun derken bu muhteşem lezzet çıktı ortaya.Lokum gibi frambuazın  ve orman meyvelerinin lezzeti vanilyanın rayihası hindistan cevizinin o güzel kokusu MAŞALLAH Rabbime sonsuz teşekkür ederim. Evet lezzetliniz çok konuştu:)))

Bir şey daha konuşayım hindistan cevizli toplar nasıl durmuş kırmızı servis tabağında sponsorumuz keramika seramiğe teşekkürler. Keramika Seramik
Masalarımda en güzel ziyafetlerde çok yakışacak sağol keramika:))))

Haydi bayanlar baylar 
Pamuk eller mutfağa 
Hindistan cevizli topları yapmaya gelsin tarifi



BİR KASE LEZZET TARİFİ 

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR İÇİN MALZEMELER
1 Litre süt
2 Su bardağı su
1 Su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
2 Adet vanilya
1 Su bardağı şeker
150 Gram tereyağı
1 Tane Dr. oetker orman meyveli krem şanti
120 Gram hindistan cevizi

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLARIN YAPILIŞI
1)Öncelikle tencereye yağı koyalım erisin tereyağın kokusu gelsin az kavurun içine unu ve nişastayı ekleyelim hızlı karıştırın ve içine süt ve suyu koyalım karıştırın toparmasın şekeri koyalım göz göz olunca altını kapatalım içine vanilyaları ilave edip 5 dakika çırpalım.

2) Şimdi dikdörtgen büyük borcamın üzerine hindistan cevizin birazını serpelim ve pişen muhallebinin dörtte birini ayırıp gerikalanını hindistan cevizin üzerine kaşık yardımı ile yayalım dolaba koyalım sabaha kadar dursun.

3) Evet canlar şimdi sırada ayırdığımız kremaya krem şantiyi koyalım ve çırpalım burada önemli husus koyu kıvam olacak süt azıcık isterse koyun sakın cıvık yapmayın ve muhallebimizin üzerine bu pembe tatlı renkli kremayı yayalım ve tekrar buz dolabına koyalım.

4) Çıkarıp karelere keselim hindistan cevizine bulayıp el uçları ile hindistan cevizinin içinde yuvarlayalım ve hepsini bu şekilde aynı işlemi yapalım dolapta dursun istediğimiz zaman servis yapalım:) Kaç tane çıkıyor sorusunada 40 adet çıkıyor küçük ve büyüklüğüne göre değişir

Püf noktası:Burda dikkat edceğiniz husus muhallebiyi kare kesince yumuşaklığı korkutmasın çatalla yada spatula ile alın hindistan cevizine koyun parmaklarla şekillendirin elinize almayın yapışır. Sonra dolaba koyun donsun az daha şekil verin tamam buz dolabında durdukça kıvamı ve lezzeti mükemmel olacak tamam canlar:)))

Birde yeni tanıştığım bir blogger arkadaşımızın çekilişi var buyurun TIKTIK:))))) 

AFİYET ŞİFA OLSUN
Tüm annelerimize ve güzel gönüllü dostlarıma sevgiler saygılar:))) 

8 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Canım hikaye çok güzel demi arşivinde bulunmalıydı:))))
mmmm bu toplar harika gel kuzum dolapta var daha ablanla çay iç seni ablacın sevgilerle kucakladı

gelibolu17 dedi ki...

Evet hikaye göz yaşartıcı, benimde iki oğluşum var, Rabbim cümlemizi hayırlılarla karşılaştırsın inşallah...
Ne güzel olur valla karşılıklı çay içmek kısmet inşallah :) Bendende sevgiler selamlar öperim :)

KİZHATCE dedi ki...

Rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın.gülcanım tık tık :)

VuslaT dedi ki...

Her ikinize de sevgiler. Güzel gönüllü insanlar..

gelibolu17 dedi ki...

Haticem amin inşallah :) sağolasın geliyorum :)

gelibolu17 dedi ki...

Vuslat,
teşekkürler canım sevgiler :)

zeynep dedi ki...

Anlaşıldı bugün gönlüm sütlü tatlılara kayıyor pasta da gördüm altta ama bu ağır bastı:))
Servis de pek ciciymiş:)

gelibolu17 dedi ki...

Zeynep, evet hem servis hemde tarif çok güzel :)
Teşekürler selamlar :)