31 Mayıs 2013

İncirli Kek

Günaydın Hayırlı Cumalar olsun inşallah :)
79.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğimiz devam ediyor arkadaşlar....
Sevgili Esra arkadaşımız ( Öcal Mutfak ) etkinliğimize sağolsun güzel bir kek tarifiyle misafir olmuş...
Ellerine sağlık canım çok teşekkürler, sevgiler selamlar...





Selamlar sevgili ziyaretçilerimm.nasılsınız bakalım? kimler nerelerde,ne yapıyor, ?ses verin. bu postta bütün 
yorumlara cevap vermek istiyorum, O yüzden herkez kendinden bahsetsin biraz anacım özledim J.benim biraz  canlanmaya hareketlenmeye ihtiyacım var.okadar çok reçete birikti ki elimde tembellikten ,sürekli bir bahane bulmaktan post yayınlıyamıyorum .ama arkadaşlarımın bloglarını sessizce takip etmktende geri kalmıyorumJ.gelelim bugünkü kekimize. kocamın çok beğendiği, haftada yaklaşık 3 defa pişirdiğim, her piştiğinde evimizi mis kokularan yayan,ve her seferinde ne pişiyor çok güzel kokuyor? ,Sorusuna sebep olan bir kektir kendisi.1 gün beklediktn sonra özellikle lezzeti dahada oturmuş oluyor.bu postu yayınlamama vesile olan sevgili arkadaşım Meliha, incirden hiç hoşlanmayan asla yemem diyen bir vatandaştır kendisi.ama çoğu asla yemem, yapamam dediği yemekleri pastaları seve seve yemesine ve yapmasına vesile olmuşumdur J.sıra bu kekte,onun yanına gittiğimde seve seve yedireceğim  ama çaktırmayın.bu tarifimi Porselen demlik çay saati etkinliği sahibesi sevgili Gülcan hanıma gönderiyorum.kendisine bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler
3 yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yag
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı pekmez
6 tane kuru incir( küp doğranmış)
½ su bardağı doğranmış fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
1.yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz
2.bütün sıvı malzemeyi kek harcına ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
3.kuru malzemeleri eleyerek kek harcına karıştırıyoruz.
4.küçük küpler halinde doğranmış fındık ve inciri 1 yemek kaşığı un ile iyice karıştırıp sonra kek harcına ilave ediyoruz.

5.170 c de önceden ısınmış fırına keki atıyoruz.yaklaşık 45-50 dakika kadar keki pişiriyoruz.pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapıyoruz.



not: bu ölçüleri 34x12 ebatlarındaki baton kek kalıbıma göre ayarladım.siz kendi kullacağınız kalıbın büyüklüğüne göre malzemeyi arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: