27 Şubat 2011

"Tavuk Yemekleri Etkinliği 11" Tariflerim




Tavuk baget ve göğüs,lerini,önce yumurtaya,sonra galeta ununa,sonra tekrar yumurtaya bulayıp kızartıyorum,yanınada patates kızartması,bence gayet güzel oldu...
Afiyet olsun...



Göğüs olarak almış olduğum tavukları,kuşbaşı şeklinde doğruyorum,az yağda soteliyorum,
sonra diğer tarafta patatesleri soyup,yarım daire şekline dilimleyip,
kızartıyorum,borcama diziyorum,üatünede sotelediğim tavukları koyuyorum...
diğer tarafta bir soğanı incecik doğrayıp,kavurmaya başlıyorum,sonrada salçalık kırmızı biberi de ufak ufak doğrayıp,onuda soğanla birlikte kavuruyorum,kavrulunca
onlarıda borcamdaki tavuk ve patateslerin üstüne gezdiriyorum,tavada biraz salça kavurup içine göz kararı su koyup kaynatıp,onuda borcama döküyorum,en son kaşar peyniri rendeleyip üstüne ilave ettimmiydi tamamdır,arkadaşlar....
önceden ısıttığım fırında 15-20 dakika pişiriyorum...
Afiyet olsun...

Bu tariflerimi sevgili arkadaşım
YELPAZESU
' nun ev sahibeliğini yapmış olduğu "TAVUK YEMEKLERI*11*" etkinliğine gönderiyorum...
Kolay gelsin,sevgiler,selamlar...

4 yorum:

muko dedi ki...

ellerine sağlık gelibolu pilicim:)))sevgilerimle dışarısı çoookkkk soğuk karda yağmadı yaaa:((

humeyra dedi ki...

Bence de gayet güzel olmuş :) Bu kızartmaya zaten kimse hayır demiyor, nerede ne zaman yapılsa herkes everek yiyor. Ellerine sağlık :)

Gelibolu17 dedi ki...

Mukaddes,sağolasın canım,,,burasıda çok soğuk:))sevgiler,selamlar...


Hümeyra,sağolasın bacım,öpüyorum,sevgiler,selamlar...

yelpazesu dedi ki...

Arkadaşım merhaba,tarifini yayınladım.Desteğin için teşekkürler.SELMA