Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
27 Şubat 2011
"Tavuk Yemekleri Etkinliği 11" Tariflerim
Tavuk baget ve göğüs,lerini,önce yumurtaya,sonra galeta ununa,sonra tekrar yumurtaya bulayıp kızartıyorum,yanınada patates kızartması,bence gayet güzel oldu...
Afiyet olsun...
Göğüs olarak almış olduğum tavukları,kuşbaşı şeklinde doğruyorum,az yağda soteliyorum,
sonra diğer tarafta patatesleri soyup,yarım daire şekline dilimleyip,
kızartıyorum,borcama diziyorum,üatünede sotelediğim tavukları koyuyorum...
diğer tarafta bir soğanı incecik doğrayıp,kavurmaya başlıyorum,sonrada salçalık kırmızı biberi de ufak ufak doğrayıp,onuda soğanla birlikte kavuruyorum,kavrulunca
onlarıda borcamdaki tavuk ve patateslerin üstüne gezdiriyorum,tavada biraz salça kavurup içine göz kararı su koyup kaynatıp,onuda borcama döküyorum,en son kaşar peyniri rendeleyip üstüne ilave ettimmiydi tamamdır,arkadaşlar....
önceden ısıttığım fırında 15-20 dakika pişiriyorum...
Afiyet olsun...
Bu tariflerimi sevgili arkadaşım
YELPAZESU' nun ev sahibeliğini yapmış olduğu "TAVUK YEMEKLERI*11*" etkinliğine gönderiyorum...
Kolay gelsin,sevgiler,selamlar...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerine sağlık gelibolu pilicim:)))sevgilerimle dışarısı çoookkkk soğuk karda yağmadı yaaa:((
Bence de gayet güzel olmuş :) Bu kızartmaya zaten kimse hayır demiyor, nerede ne zaman yapılsa herkes everek yiyor. Ellerine sağlık :)
Mukaddes,sağolasın canım,,,burasıda çok soğuk:))sevgiler,selamlar...
Hümeyra,sağolasın bacım,öpüyorum,sevgiler,selamlar...
Arkadaşım merhaba,tarifini yayınladım.Desteğin için teşekkürler.SELMA
Yorum Gönder