17 Ağustos 2011

Hanimiş taptaze,çıtır çıtır tarifler :) Aaaa burdaymış...


"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )


Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Göndereceğiniz tariflerinize gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği ne gönderiyorum yazarsanız diğer tariflerle karışmaması adına sevinirim :)
Tarifleriniz gelmeye devam ediyor ne güzel...
Ellerinize sağlık,sofralarınıza bereket olsun inşallah,Rabbim mubarek Ramazan ayında tüm dualarınızı kabul etsin,diyerek yeni tarifimizi yayınlıyoruz :)

Evet arkadaşlar bugün takvimler 17 Ağustosu gösteriyor,koskocaman 12 yıl geçmiş depremin ardından :(
Ne acıdırki,ölenler unutulmuş,olası depremler için hiç bir iy adım atılmamış,vayki ne vay :(
Tüm 17 ağustos 1999 deprem şehitlerini rahmetle anıyoruz,ruhları şadolsun...

Sevgili PORSELENDEMLİK bizim için MUZLU RULO PASTA yapmış sağolsun,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,bi koşu geliyorum tarifini almaya :)
Malzemeler.
4 yumurta.
3 kahve fincanı şeker.
3 kahve fincanı un.
1 çay kaşığı kabartma tozu.
yarım fincan ılık su.
yarım limon suyu.
Kreması için..
2. su bardağı süt.
2. yumurta.
3. yemek kaşığı un.
5. yemek kaşığı şeker
1. paket vanilya.
2 yemek kaşığı toz krem santiy
yarım ufak dogranmıs muz
Bütün malzemeyi hiç topak olmayacak şekilde karıştırıp pişirin. ve içine soguyunca toz krem santiyi ve parca muzu ekleyin bu tarif harika oluyor
Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın..yada sogutucuya attım ben öyle yaptım
Pandispanya için şeker ve yumurtları şeker eriyinceye kadar çırpın.
Daha sonra içine su ile limon suyunu ilave edip karıştırın ve un ile kabartma tozunuda koyup karıştırın un ilavesinden sonra fazla çırpmayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayın.
200 derece'de ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kekimizi biraz buharı çıktıktan sonra kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın.
ıslak bir bez ile üzerini kapatın.2 saat dursun
Soğuyan hamurun kağıdını çıkartıp arasına kremamızı sürelim.
Muzlarıda kremanın üzerine dizelim.
Pastayı tekrardan rulo şeklinde saralım.
Pastamızın kremasının biraz sertleşmesi için pastayı kağıdına sarıp dolapta 2 saat dinlendirebilirsiniz. Dinlenirse üzerinin kremşantisini sürmeniz daha kolay olur.
Artık pastanın üzerini kremşantisini sürerek istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
ben krem santisini 1 bucuk pakete 2 cay bardıgı olarak yaptım kıvamı iyi geldi
Hepinize afiyet olsun . Artıkl hazır pasta almayacagınıza eminim Çünki onların kreması cabuk bozuluyor

Hemşomun sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sevgili SUZAN bizler için MEYVE SOSLU DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ yapmışellerine sağlık canım,çok teşekkürler :)
MALZEMELER:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı un
1 paket vanilya
100 gr. margarin
2 adet damla sakızı
1 paket meyve sosu ( dr.oetker )
YAPILIŞI:
Un, şeker, nişasta, damla sakızı ve sütü derin bir tencereye koyun. Bir çırpma teli ile iyice karıştırıp çırpın. Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında altını kapatın, vanilyayı ve margarini ilave edin. Bir mikser yardımı ile en yüksek devirde margarin eriyene kadar çırpın.
İster benim gibi kadehlere, ister cam bardak yada kuplara dökün.Soğuması için bekletin.
Meyve sosunu paketin arkasında yazdığı gibi hazırlayın. Hafif ılındıktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün. Ben süslemek için üzerlerine pasta süsü döktüm biraz, siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Buzdolabında en az 2 saat bekletip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.


Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Sevgili MUHABBETSOFRASI eliaçık cömert arkadaşım,sağolsun bizler için MERCİMEKLİ LAZANYA yapmış...Bir koşu gidip tarifini alıyorum hemen :)

MALZEMELER:

9 adet lazanya
1 adet kuru soğan
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
BAŞAMEL SOS İÇİN:
2 kaşık tereyağ
3 kaşık un
3 bardak süt
Tuz
Muskat rendesi
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Yeşil mercimeği tuzu karabiberi ve salçayı katıp karıştırın.
Çok az su ilavesiyle pişirin.
Başamel sos için, tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu katıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice çırpın.
Borcanım dibine az miktarda başamel sosu sürüp 3 adet lazanyayı yanyana dizin.
Üzerine tekrar başamel sos sürüp mercimekli harcı yayın.
Üzerine tekrar lazanya dizip, başamel sos sürün ve mercimekli harçtan yayın.

En üstte lazanya kalacak şekilde malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edin.
Lazanyanın üzerine başamel sos döküp kaşar rendesi serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar eriyip renk alana kadar pişirin.
İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
Afiyet olsun.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Yepyeni bir tarif gelmiş arkadaşlar,sevgili LEZZET ADASI bizler için FESLEĞENLİ PATLICAN SARMA yapmış sağolsun,,,ellerine sağlık canım,sevgiler,gene bekliyorum :)


Malzemeler: 
3 orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
½ demet fesleğen veya kuru fesleğen
3-4 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
tuz ,karabiber
arzuya göre 50 gr kaşar peyniri
sosu: 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz 

Yapılışı: Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimlere keselim. Dilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak bekletelim. Bir tavaya yağı alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayıp tavayı ateşten alalım ve kılmış fesleğenleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı alıp patlıcan dilimlerinin ucuna koyalım, dilimleri rulo yaparak saralım. Fırın kabına patlıcan rulolarını aralıksız dizelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarımsakları ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek 3 dk. Kavuralım. Tuzu, karabiberi, şekeri ekleyip sosu ateşten alalım. Domates sosunu patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim. Üzerlerine arzuya göre kaşar serperek önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yemeği fırından alıp ılıtarak servis yapalım. 


Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?










Şimdiki tarif sevgili SOFRA KEYFİM arkadaşımdan geldi, PİDE PİZZASI yapmış bizim için,çok teşekkür ediyorum canım,elleirne sağlık,sevgiler,gene bekleriz :)
1 pide
1 yemek kaşığı salça
tuz,salça tuzluysa kullanmayın
1 tatlı kaşığı kekik karıştırılır sos hazırlanır ve pidenin üzerine sürülür.
Daha sonra evde ne varsa damak tadına göre sosis, salam, sucuk, biber,domates en son kaşar veya beyaz peynir rendelenerek üzerine serpiştirilirısıtılmış 200 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirilir sıcak sıcak yenir
evde kalan bayatlamış pidelerle çok güzel pizzalar yapın pideniz kalınsa ince pizza seviyorsanız bölün pideyi ikiye iki tane pizza olur size birde pideniz taş fırın pidesiyse daha güzel oluyor ama amaç değerlendirmek tabi sizde hangisi varsa onunla yapın
AFİYETOLSUN


Arkadaşımın sitesindeki diğer lezzetli tarifleir için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Bu tarifimizide yine sevgili arkadaşım EBRU göndermiş,elleirne sağlık canım,görüntü harika,sunum harikakimbilir tadı nasıldır bu güzel pilavın :)
Adı neymiş bakalım?
Şimdide yapılışına bakalım isterseniz....



DOMATESLİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet domates
1 bardak et suyu veya bulyon
Tere yağ, sıvıyağ
Tuz ve su
Yapılışı:
1-Tereyağını ve sıvıyağı tencereye alıyoruz eriyen yağın üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulgurları ekleyip bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.
2-Daha sonra üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.
3-Suyunu, tuzunu ve haşlanmış nohutu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

JÜLYEN DOĞRANMIŞ SEBZELİ TAVUK
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı kaypa biberi
Tuz, karabiber,köri

İstediğiniz baharatlar
Sıvıyağ
Yapılışı:
1-İlk olarak tüm malzemeleri jülyen doğruyoruz.
2-Yanmaz tavamıza jülyen doğradığımız tavukları koyup suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
3-Pişen tavukların üzerine sıvıyağı ekleyip soteliyoruz.
4-Sotelenen tavukların üzerine pişme sırasına göre ilk olarak havuç daha sonra kabak, kırmızı biber ve yeşil biber ilave ediyoruz.
5-Tavamıza en son da baharatları da ekleyip yüksek ateşte sebzeleri yakmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sevgili SAFİYECE bizler için sağolsun bu kezde PATLICAN KEBABI yapmış,elleirne sağlık canım çok teşekkürler ediyorum :)
Yalnız arkadaşlar ben yanlış okumadıysam eğer bu yemeği sevgili safiye ablamın damadı Recep bey yapmış,ellerine sağlık,diyelimmi hep beraber :) İşte bu yüzden seviyorum bu tür etkinlikleri,ne güzel herkesin tariflerini yayınlama imkanımız oluyor :) geçen günde safiye ablamın kızı sevda hanımın bademli kurabiyelerini yayınlamıştık hatırlarsanız....
Şimdide tarifi verelim bakalım nasıl yapmış....
Malzemeler:
4 uzun patlıcan (uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 tane uzun sivri biber
3 domates (doğtanmış)
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfte malzemeleri:
450 gr kıyma
1 soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
1/4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
bir tutam tuz
karabiber
kimyon
Hazırlanması:
Patlıcanları tuzlu soğuk suda acısı ve karası çıksın diye yarım saat bekletin. Bol suda yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
Bu sırada tüm köfte mazmelerini yoğurun, ceviz büyüklüğün köfteler yapın. Patlıcanlar hazır olana kadar buzdolabında saklayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın ve patlıcanları kızgın yağda kızartın.
İki patlıcan şeritini çaprazlama üst üste koyun. Ortasına bir köfte yerleştirip patlıcanların uçlarını köfteye sarıp uçları alta gelecek şekilde ters çevirin. Üzerine bir dilim domates ve bir parça biber koyup kürdan ile sabitleyin.
Patlıcanları köfteleri geniş bir tencereye tek kat olarak dizin. Salçayı 2 su bardağı sıcak suda ezip üstüne dökün. Yemeğin suyu kaynayınca orta ateşte köfteler pişene kadar pişirin.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Şimdiki tarifimiz sevgili  ÖZGEN den geldi, LORLU BİBER DOLMASI göndermiş bize sağolsun,ellerine sağlık,teşekkürler diyip,geçiyorum tarifine :)
Malzemeler:
10 adet köy biberi( normal ince biberlerle olmuyor arkadaşlar şöyle daha kısa ve tombul yapıda olanlar olmalı biraz dolmabibere yakın.Fethiye'de bunları köylüler çok yetiştiriyor)
250 gr lor peyniri (yağlı ve hafif tuzlu olmalı normal peynir tadında )
2 yumurta
un
kızartmak için sıvıyağ
domates sosu için:
3 adet iri yumuşak domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, kekik, varsa fesleğen
zeytinyağı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar biberlerin üst kısımlarını çıkarın.
Lor peynirini biberlerin içlerine doldurun.
2 yumurtayı çırpın. Biberleri önce yumurtaya sonra una bulayın, fazla ununu silkeleyin.
Biberlerin ağız kısımlarını da yumurtaya bulayınki kızartırken peynirler çıkmasın.
Sonra kızgın yağda kızartın. Kızarınca fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alın.
Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.Sarımsakları kıyıp zeytinyağda sotelemeye başlayın. Domatesleri ekleyin, tuz,şeker ve kekiği ilave edin.Biraz suyunu çekince kapatın ve biberlerin üzerine gezdirip servis yapın.
Soğuk veya ılık olarak yiyebilisiniz.Her durumda çok lezzetli.
Afiyetler olsun, sevgilerimle...

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?



Sevgili arkadaşım KIZHATCE sağolsun bizim için harika bir LAZ BÖREĞİ yapmış,ellerine yüreğine sağlık canım,sevgiler,selamlar olsun,her zaman bekliyorum,dedikten sonra bu nefis görünümlü böreğin tarifine geçiyorum :)
Hııhhh şurdan kenardan geçeyim,yol sizin olsun :)
MALZEME:
1 yumurta
5 yem.kaş.sirke 1 su.bar.su 1 su.bar.süt 3,5 su.bar.un 1 çay.kaş.sıvıyağ tuz
---------------------- 
MUHALLEBİ İÇİN: 
3 yem.kaş pirinç unu 3 yem.kaş.un 3 yem.kaş nişasta
1 su.bar.şeker 5 su.bar.süt 2 yumurta 
----------- 
ŞERBET: 
3 su.bar.şeker 3 su.bar.su 
--------------- 
tereyağ (üzeri için)
 ------------- 
YAPILIŞI:
Una malzemeler eklenip hamur yoğrulur,1-2 saat dinlendirilir..Dinlenen hamur 30 bezeye ayrılır..Bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılır aralarına nişasta koyulur,15 i birlikte açılır ve tepsiye yayılır..Muhallebi pişirilir,sıcak sıcak hamurun üzerine dökülür..Diğer 15 hamur açılıp muhallebinin üzerine koyulur,istenilen şekilde kesilir,üzerine ertilmiş tereyağ dökülür,ılık fırında kızarana dek pişirilir...
Şerbet kaynatılır(hafif bir şerbet olacak çok kaynatılmaz)tatlı pişip ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbet dökülür..
Tatlı istenirse soğuk istenirse ılık yenilir (benim tercihim ılıktan yana:)..... 
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?

6 yorum:

ebruliyemektarifleri dedi ki...

abla kolay gelsin yine bir tarifim var.

face de etiketleyeceğini söylemişsin abla benim için uygun etiketleyebilirsin.

hayırlı iftarlar...

olsada yesek suzan dedi ki...

meyve soslu damla sakızlı tavuk göğsü tarifimi yayınladım alabilirsiniz kolay gelsin sevgiler...

muhabbetsofrasi dedi ki...

bloğmda tarifiniz var

muhabbetsofrasi dedi ki...

piştt

bloğumda tarifin var :D

Ülkü dedi ki...

Bende seni öpüyorum ablacım tabiki nazın geçecek :)sevgiler benden :) herkesin eline sağlık :)

Gelibolu17 dedi ki...

çok teşekkürler canım benim :)
yeni tariflerini beklerim....sen ne hamaratsında belli etmiyon :)