17 Şubat 2013

Rulokatlı Yaş Pasta

Bakimm şimdi sıradaki tarifte pek bi güzel,adıda öyle :)
Zaten bayılırım yaş pastalara,hımmm nefis duruyor,sevgili Yemek Hobi arkadaşımız göndermiş sağolsun,
ellerine sağlık canım,gene beklerim,teşekkürler sevgiler :)



Yaş pasta
rulokatlı pasta
Ne kadar şirin bir pasta öyle değilmi? Çünkü benim pastam :) Dün doğum günümdü onun için kendi pastamı kendim yaptım ;) Bu şirin pastanın nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız.
Bir önceki tarifimde BURADA  pasta kekinin nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmıştım.Şimdi gelelim yaş pastamızın tam tarifine…
MALZEMELER:
Pandispanya için:
6 tane yumurta
1 su bardağı un
2 adet kabartma tozu
1 tane vanilya
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Pasta Kreması için:
Ben pasta kremasını içine ve sadece üzerine kullandığım için bu ölçülerde yaptım.Dışına da sürmek istiyorsanız miktarlarını çoğaltabilirsiniz.
2 yemek kaşığı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker(şeker miktarını siz çoğaltabilirsiniz)
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peynir
1 parça çikolata yada 1 avuç damla çikolata
Üzeri için:
1 veya 2 adet muz
Yenilebilir gümüş inciler
7 paket rulokat
Kurdele
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki 6 adet yumurtanın beyazlarını bir kaseye sarılarını bir kaseye ayırıyorum.( Pandispanyalarınızın ve keklerinizin daha kabarık olmasını istiyorsanız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.)Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuzu ekliyorum ve mikser ile beyaz köpük olana kadar çırpıyorum.Yumurta sarılarının da üzerine 1 su bardağı toz şekerini ekleyip onları da açık sarı köpük olacak şekilde çırpıyorum.Yumurta aklarını sarılarının üzerine boşaltıyorum.Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyorum ve spatula veya tahta kaşık ile yavaş yavaş hamuru söndürmeden karıştırıyorum.
Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayıp unluyorum.Hamuru içine boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dakika kadar yani üzeri pembeleşene kadar pişiriyorum.Pandispanya piştikten sonra fırından çıkarıyorum.Kelepçeli kalıbı da çıkarıyorum.Soğuması için fırının tel ızgarasında bekletiyorum.Soğuduktan keki 2 ye kesiyorum ve şekerli süt ile ıslatıyorum.
Tencereye sütü,kakaoyu,şekeri,unu,nişastayı ve yumurtayı koyup,çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyorum.Ocağın altını kapatıyorum.Tereyağını,labneyi ve çikolatayı ekliyorum.Sürekli karıştırarak özdeşleştiriyorum.Arada bir karıştırarak kabuk tutmadan soğumasını sağlıyorum.
Pasta kreması soğuduktan sonra pasta kekinin ilk katına kremayı sürüyorum ve üzerine muz dilimlerini koyuyorum.Diğer katıda kapatıp,yine üzerine spatula yardımı ile pasta kremasını sürüyorum.Kenarlarına da rulokatların yapışabilmesi için kremayı sürüyorum ve diziyorum.Daha şık durması ve rulokatların dökülmemesi için kurdele ile bağlıyorum.Üzerini de yenilebilen gümüş inciler ile süslüyorum.

4 yorum:

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Pasta çok güzel görünüyor yapanın ellerine sağlık benim de iki tarifim var yarın ulaştırırım sevgiler..

ebrununmutfagindan dedi ki...

görüntüsü çok hoş olmuş lezzetide eminim güzeldir ellerine sağlık

Fincan Teyze dedi ki...

görüntü muhteşem ;)

yemekhobi dedi ki...

Tşkler arkadaşlar...