kurabiyelerinin görüntüsü şahane,bende çok özeniyorum günlerdir ciğere bakan kedi gibi bu şirin kurabiyelere bakıyorum :)
Ellerine emeğine en önemliside yüreğine sağlık canım...
Ebru sağolsun Porselen demlik çay saati etkinliğimiz için güzel bir mesajla hem kurabiyelerini
hemde tarifini yollamış,teşekkür ederim canım,her zaman bekliyorum,sen yollamasan bile ben ara sıra etkinliğimize ev sahibeliği yaptığım süre boyunca alıp yayınlayacağım bu güzelliklerini...
"Sevgililer gününde, sevdiğinize aşkınızı anlatmanın en tatlı yolu..."
|
Malzemeler:
2 yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr tereyağı
230 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
1 çay kaşığı karbonat
Bal
Şeker Hamurları
http://japoncekirdegi.blogspot.com/ |
Yapılışı:
Öncelikle yumuşak olan yağ ve şeker bir kapta mikserle çırpılır. Bütünleşince yumurtalar ve vanilya eklenir. Önceden elenmiş olan un, kabartma tozu ve tarçın da eklenerek çırpmaya devam edilir. (4 su bardağı un ile başlayabilirsiniz.) Daha sonra hamur masaya alınır ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyerek yoğurulur. Hamuru oklava ile açılıp kalıplar ile kesilir. (Hamuru ince kesmeyin altı yanabilir. Biraz kalın olsun çok fazla kabarmadığı için kabarma payı bırakmayın.) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.
Fırından çıkınca hemen kurabiyeleri yerinden oynatılır ve başka bir yere dizilir. (Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır bu sizi korkutmasın sonradan sertleşiyor.)
Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine şeker hamurunu tutması için bal sürülür.
Şeker hamurları masaya nişasta serpilerek açılır ve kurabiye kalıpları ile kesilerek ballı kurabiyelerin üzerine yapıştırılır.
"Sevgililer gününde, sevdiğinize aşkınızı anlatmanın en tatlı yolu..."
|
Sizde Ebru'nun bu güzel kurabiyelerinden sevdiklerinize hediye edip şaşırtmak isterseniz Bir tık Lütfen |
Bir tık Lütfen |
2 yorum:
bu kadar emek verildikten sonra bir anda yenilip yok olacağını bilmek kötü...gerçi ilk önce görüntüsünden, sonra da lezzetinden alınan keyfi, verdiği mutluluğu tahmin etmek zor değil...
ne diyeyim ellerine, emeğine sağlık olsun yapanın da yayınlayanın da...
sevgiyle...
Halacım öyle vallahi,ben kıyamazdım bu güzellikleri yemeye inan ki :)
Nasıl kıyıp yiyolar anlamıyorumki tam seyirlikler,çok güzeller....
Teşekkür ederim yorumun ve ziyaretin için canım,selamlar sevgiler :)
Yorum Gönder