17 Eylül 2010

Bayat pide ve ekmekten pizza

Benim küçük oğlum maşallah bu ramazan ayında her akşam gitti fırından bize aldı,oh sıcacık taze taze,saat 7 oldumu başlıyodu artık anne ben gideyim pide alayım diye söylenmeye,e tabi oğluş böyle her akşam pide alınca,birde ekmek,haliyle ramazan oruçluyken yiyecekmiş gibi geliyor insanada işte mubarek orucu açınca tıkanıyosun,
pideler,ertesi güne kalıyor,ekmekler bayatlıyor,bende onları toplayıp,
görmüş olduğunuz tarifi çıkardım ortaya,çokta güzel oldu,

Yapılışımı?
kolay,anlatayım hemen bi çırpıda,
ekmekleri,pideleri orta büyüklükte kestim,içine margarin sürdüğüm fırın tepsisine yerleştirdim,sonra diğer yandan,domates salçasını kavurdum ama bolca salça,içine su koydum ama benim tavuk suyum vardı onuda kattım,ne kadar diyim su 3 bardak yoktu ya göz kararı,neyse salçalı su kaynayınca onu ekmeklerin pidelerin üstüne her yerine gelecek şekilde döktüm,sonra en üste sucuk,salam,domates,biber,kaşar peyniri dizip,sıcak fırına verdim,ortaya böyle bir lezzet çıktı...
çokta güzel oldu,beğendilerde ama:)

Afiyet olsunnn:)





6 yorum:

papatya68 dedi ki...

İlk yorumun benden olsun Gülcan bacım eline sağlık hem pideler boşa gitmemiş hemde lezzetli bir pizza ortaya çıkmış bende evde fazla olan pideleri aynı şekilde değerlendiriyorum bazı farklılıklar var sadece o gün yapmayacaksam başka gün yapmak üzere derin dondurucuya atıyorum yapacağım zaman çıkarıyorum yakında farklı şeklini eklerim bende aaaa çok gevezelendim bacım sabah sabah neyse ben kaçar:)))
hayırlı cumalar

yemekbiraşk dedi ki...

nefis bir pizza olmuş ekmekciklerin değerlenmeside süper bir şey :)
sevgiler..

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

işte türk kadını işte ev hanımı..
devir tasarruf devri ve herşeyden evvel nimt bunlar atılırmı en güzeli değerlendirmek:))
ellerine sağlık sevgili Gülcan kardeşim:)

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. fazla kalan bayat ekmekler pideler için ideal bir tarif. teşekkürler

nesrin dedi ki...

Nefis olmus. Ellerine saglik. Hayirli cumalar. Sevgiler...
Sana siir sözümü unutmadim, hala secemedim,ama aklimda.

uyar-dan dedi ki...

eline sağlık arkadaşım ne güzel olmuş hem pide değerlenmiş hemde çok güzel bir yemek çıkmış ortaya